НАЈНОВО во Стомадент – најдобриот 3D компјутерски томограф

Не повеќе од она што пациентите го посакуваа, не помалку од она што на пациентите им беше потребно.

Vatech 3D Smart е најсовремениот 3D компјутерски томограф кој го ставаме на располагање за сите пациенти од Источниот и Североисточниот регион на Македонија.

Апаратот овозможува и комплетна 2D панорама и 3D компјутерска томографија со едно снимање, без непотребно зрачење на пациентот и со цел за поточна дијагноза.

Воедно, 3D снимката е далеку подобра од постарите компјутерски томографи, затоа што користи иновативна compressed sensing технологија за реконструкција на сликата.

Иновативното видно поле (FoV) овозможува добивање снимки во облик на лак, односно поширок поглед на забалото во споредба со други компјутерски томографи.

Ова особено доаѓа до израз кога се импактирани задните катници, овозможувајќи му на стоматологот комплетна дијагностика на целото забало.

Tags:
Категории
Архиви

19 hours ago

Стомадент
🦷Пародонтопатијата е болест на потпорниот апарат на забите, односно на гингивата и коскениот систем во околината на забите и е последица на лоша или неправилна орална хигиена!👩‍⚕️Пародонтопатијата се јавува без болка, поради што нема „аларм“ и во голем број случаи нема да го забележиме самиот почеток на болеста. Меѓу првите симптоми е гингивитис, односно воспаление на непцата придружено со оток, црвенило и чувствителност на непцата. ❗️Ако забележите дека непцата ви се црвени, ви се чини дека забите ви се поголи, имате впечаток дека нешто ви се навлегло меѓу забите и не можете да го исчистите - треба да го посетите вашиот стоматолог. ➡Промените во усната шуплина како што се наслаги на дентален плак, џебови, гној или промени под ткивото на непцата може да бидат поакутни индикатори, а изложеноста на корените на забот е веќе напредна фаза на пародонтопатијата.➡Досега не е точно утврдено кој микроорганизам е главната причина за оваа дегенеративна болест, што значително го отежнува и третманот и превенцијата. Појавата на болеста е под влијание на формирањето на денталниот плак, за кој зборувавме во една од предходните објави.❗️Развојот на пародонтопатијата е под влијание на многу други фактори - од возраста, преку имунитетот до други хронични болести, како и навиките, исхраната, пушењето или употребата на лекови и лекови. Важна е и состојбата на самата уста, големината и положбата на забите, мостовите, големите пломби - затоа се вели дека пародонтопатијата е мултифакторна болест.📅Контактирајте ја нашата ординација денес за да го закажете Вашиот преглед!☎️: +389 70 322 264🌐 : https://stomadent.mk/🦷 Стомадент - дизајнираме неодоливи насмевки! 🦷 ... See More | Види повеќеSee Less | Види помалку
View on | Погледни на | Facebook