Teeth whitening with Opalescence™ Boost™

No one is indifferent to a wide smile that radiates shiny, white teeth reminiscent of pearls!

Opalescence ™ Boost ™ gel contains a special formula with 40% peroxide, which shows visible results only one hour after treatment!

At STOMADENT we use a special tooth whitening gel for everyone who wants to decorate their naturally beautiful smile! Opalescence ™ Boost ™ gel contains a special formula with 40% peroxide, which shows visible results only one hour after treatment!

Opalescence ™ Boost ™ is a professional teeth whitening that does not require light activation, but is chemically activated by itself.

Opalescence™ Boost™

  • Must be applied in a dental practice by an experienced and professional dentist
  • Chemically activated bleaching, which means no hot, intense and unpleasant light
  • Whitening gel contains potassium nitrate and fluoride
  • Noticeable whitening results in just one hour
  • Bright white smile as soon as you leave the dental office

Polishing and teeth whitening package with Opalescence ™ Boost ™ gel at Stomadent from Probistip for 4,500 denars!

Tags:
Categories
Archives

18 hours ago

Стомадент
🦷Пародонтопатијата е болест на потпорниот апарат на забите, односно на гингивата и коскениот систем во околината на забите и е последица на лоша или неправилна орална хигиена!👩‍⚕️Пародонтопатијата се јавува без болка, поради што нема „аларм“ и во голем број случаи нема да го забележиме самиот почеток на болеста. Меѓу првите симптоми е гингивитис, односно воспаление на непцата придружено со оток, црвенило и чувствителност на непцата. ❗️Ако забележите дека непцата ви се црвени, ви се чини дека забите ви се поголи, имате впечаток дека нешто ви се навлегло меѓу забите и не можете да го исчистите - треба да го посетите вашиот стоматолог. ➡Промените во усната шуплина како што се наслаги на дентален плак, џебови, гној или промени под ткивото на непцата може да бидат поакутни индикатори, а изложеноста на корените на забот е веќе напредна фаза на пародонтопатијата.➡Досега не е точно утврдено кој микроорганизам е главната причина за оваа дегенеративна болест, што значително го отежнува и третманот и превенцијата. Појавата на болеста е под влијание на формирањето на денталниот плак, за кој зборувавме во една од предходните објави.❗️Развојот на пародонтопатијата е под влијание на многу други фактори - од возраста, преку имунитетот до други хронични болести, како и навиките, исхраната, пушењето или употребата на лекови и лекови. Важна е и состојбата на самата уста, големината и положбата на забите, мостовите, големите пломби - затоа се вели дека пародонтопатијата е мултифакторна болест.📅Контактирајте ја нашата ординација денес за да го закажете Вашиот преглед!☎️: +389 70 322 264🌐 : https://stomadent.mk/🦷 Стомадент - дизајнираме неодоливи насмевки! 🦷 ... See More | Види повеќеSee Less | Види помалку
View on | Погледни на | Facebook