Имплантологија

Имплантологија

Забен имплант е вештачки, титаниумски корен на забот вметнат во вилицата кој служи како носач на коронка или мост. Стоматолошките импланти се идеална опција за пациентите со добра општа здравствена состојба кои изгубиле еден или повеќе заби поради парадонтопатија, траума или други причини.